ABU ALI IBN SINONING MUSIQIY QARASHLARI - Azimovna, Samiyeva Mehriniso; Sunnatillo oʻgʻli, Shamsullayev Shahriyor (Journal of Creativity in Art and Design, 2024)
O‘rta osiyodan chiqqan ulug‘ olim Ibn Sino buyuk faylasuf, tabiatshunos, mashhur tabib, shu bilan birga ajoyib musiqa nazariyachisi ham bo‘lgan. Ibn sinoning “Kitabush-shifa’”(“Shifo kitobi”), “Donishnoma” (“Bilim kitobi”), “Kitabun najat” (“Najot kitobi”) kabi asarlarining musiqaga doir qismi va “Risalatun fi-ilmil-musiqiy” (“Musiqa ilmi haqida risola”) kabi risolalari Abu Nasr Forobiy asarlari qatorida jahon musiqa fani va madaniyati tarixida alohida o’rin tutadi.