MUSIQA FOLKLORI - MA’NAVIY TARBIYANING MUHIM VOSITASI - Rajabov Shexruz Shuxrat o‘g‘li, (Journal of Creativity in Art and Design, 2024)
Xalqimizning og‘zaki adabiyoti yozma adabiyot bilan bir qatorda ko‘plab adabiy durdonalarni o‘zining yorqin sahifalariga joylab, did va ma’naviyat xazinasi, umumxalq madaniyatining tarixiy omonatlarini saqlab qoldi. Qo‘shiq ajdodlarimizning so‘zlashuv adabiyotining o‘ziga xos turi bo‘lib, u xususiyatlari yaxlitligi, variantlari ko‘pligi bilan har tomonlama jiddiy va ilmiy mulohazaga loyiqdir.