Innovatsion Yondashuv Asosida Bolalarini Dekorativ Rasm Chizishga O‘Rgatishning Didaktik Ahamiyati - Xasanboy o‘g‘li, Boltaboyev Azizbek; Shezodjon qizi, Abduqaxxarova Xushro‘ybegim (Journal of Creativity in Art and Design, 2024)
Tasviriy faoliyat maktab yoshidagi bolalarni har tomonlama tarbiyalashda katta ahamiyatga egadir. Tasviriy faoliyat bolalarni ongli tomondan tarbiyalashda katta ahamiyat kasb etadi. Birorta predmetni chizish yoki yasash uchun albatta u bilan oldindan tanishish yoki kuzatib chiqish, uning shakli, katta-kichikligini, qismlarning joylashishi, rangini bilish kerak bo‘ladi. Bu jarayonda ko‘rish, sezish, qo‘l harakatlari ishtirok etmay qolmaydi.