OILAVIY MUAMMOLATRI TUFAYLI RUHIY SALOMATLIGI BUZILGAN BOLALAR BILAN ART-PEDAGOGIK YO’NALISHLARI YORDAMIDA PEDAGOGIK FAOLIYAT MASALALARI - Xamidovna, Kadirova Iroda (Journal of Creativity in Art and Design, 2026)
Mazkur maqolada oilaviy muammolar ta’sirida ruhiy salomatligi buzilgan bolalar bilan ishlashda art-pedagogik yo‘nalish vositalaridan foydalanishning pedagogik va psixologik ahamiyati yoritilgan. Art-pedagogikaning nazariy asoslari, uning turlari hamda ta’lim-tarbiya jarayonida qo‘llash mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, art-pedagogik faoliyatni tashkil etishda pedagogning roli va samaradorlik omillari ilmiy asosda bayon etilgan.