BO‘LAJAK MUSIQA O‘QITUVCHILARIDA TADQIQOTCHILIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Xolmurodovna, Ramazonova O’g’iloy; Shuxrat o‘g‘li, Rajabov Shexruz (Journal of Creativity in Art and Design, 2024)
Jahon ta’lim va ilmiy tadqiqot muassasalarida musiqa o’qituvchilarida tadqiqotchilik faoliyatini tayyorgarligi sifatini ta’minlash, ta’lim jarayonini modellashtirish, loyihalashtirish tayyorgarlikni takomillashtirish, kasbiy sifatlarni va kompetentsiyalarni rivojlantirish bo’yicha ilmiy-tadqiqotlar olib borilmoqda. Shu jihatdan, bo’lajak musiqa o’qituvchilariga tadqiqotchilik va kasbga tayyorlashni xalqaro malaka talablari asosida olib borish, ta’lim sifatini xalqaro darajaga ko’tarish, tadqiqotchilik ko’nikmalarini rivojlantirish darajasi diagnostikasini amalga oshirish bo’yicha ilmiy-tadqiqotlarga e’tibor qaratilmoqda.